Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
recepten voor soep

Ossenstaartsoep

  • Uitdagend

  • ca. 3 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 3 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 250°C / hetelucht: 200°C / gas: stand 5). Verdeel de ossen staart over een groot bakblik. Braad de ossenstaart ca. 15 minuten in de oven tot het vlees bruin kleurt.

  2. Was de wortels en snijd ze in stukken. Snijd de uien ongepeld in parten. Was de bleekselderij en snijd hem in grove stukken. Was de tijm en schud hem goed droog. Halveer de bol knoflook.

  3. Neem het vlees uit de oven en schep het in een grote pan. Schraap goed alle eventuele aanbaksels uit het bakblik en schep ze ook in de pan. Giet ca. 3 l koud water in de pan en kook op laag vuur.

  4. Draai het vuur laag zodra het water kookt en schep met de schuimspaan het schuim van de bouillon. Voeg nu alle gesneden groenten, de bouillonblokjes, de tijm, de knoflook, de laurierblaadjes en de tomatenpuree toe. Laat de bouillon op laag vuur ca. 2 uur en 30 minuten trekken.

  5. Schep de bouillon voorzichtig uit de pan en giet hem door een zeef. Houd het vlees apart en gooi de groenten weg. Zeef de bouillon nogmaals door een schone vochtige passeerdoek.

  6. Pluk het vlees van de botjes en snijd het fijn. Was de bladselderij, schud hem goed droog en pluk de blaadjes van de takjes. Hak de blaadjes grof. Verwarm de bouillon en voeg de madeira toe. Breng de bouillon eventueel op smaak met zout en peper.

  7. Verdeel het vlees en de bladselderij over soepkommen en giet er de hete bouillon overheen.

Foto’s: foodies

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)