Bereiding

  1. Verhit de olijfolie in een zware braadpan. Bestrooi de schenkels met zout en peper en wentel ze door de bloem. Bak de schenkels rondom bruin in de olie. Pel en snipper de ui en 2 teentjes knoflook. Maak de bleekselderij schoon en snijd hem in kleine stukjes.
  2. Neem het vlees uit de pan. Fruit de ui en de knoflook in het braadvet en voeg de bleekselderij toe. Blus af met de witte wijn en 125 ml water. Voeg de laurier en het kaneelpoeder toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en leg het vlees weer in de pan. Doe het deksel op de pan en laat het geheel ca. 3 uur rustig sudderen. Voeg als het nodig is nog wat water toe. Het vlees is klaar als het boterzacht is.
  3. Pel voor de gremolata 1 teentje knoflook. Was de peterselie en schud hem goed droog. Was de citroen onder heet water af. Haal de schil, zonder het wit, er met een dunschiller of mesje af. Hak de knoflook en de peterselie samen met de citroenschil heel fijn. Serveer het vlees met het kookvocht als saus en bestrooi met de gremolata.