Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Ossobuco

Ossobuco

  • Gemiddeld

  • ca. 3 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 3 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd voor de ossobuco de kalfsschenkels enkele malen op de vetrand in. Bestrooi de schenkels met zout en peper en wentel ze in de bloem. Verhit de olijfolie in een zware braadpan. Bak de schenkels rondom bruin in de olie. Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de bleekselderij schoon en snijd hem klein.

  2. Neem het vlees uit de pan. Fruit de ui, de knoflook en de bleekselderij in het bakvet en voeg de tomatenpuree toe. Blus af met de witte wijn en 250 ml water. Voeg de laurierblaadjes en een snufje kaneelpoeder toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en leg het vlees weer in de pan. Doe het deksel op de pan en stoof het geheel ca. 2 uur en 30 minuten op laag vuur. Voeg indien nodig wat extra water toe. Het vlees is klaar als het boterzacht is.

  3. Pel voor de gremolata de knoflook. Was de peterselie en schud hem goed droog. Was de citroen met heet water en wrijf hem droog. Snijd de schil, zonder het wit, er met een dunschiller of scherp mes af. Hak de knoflook en de peterselie samen met de citroenschil zeer fijn. Serveer de ossobuco met het stoofvocht als saus en bestrooi met de gremolata.

Per portie: 275 kcal | 8 g koolhydraten | 35 g eiwit | 7 g vet

Foto’s: Stephan van Raay Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp Servies etc.: eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)