Ossobuco
Gemiddeld
ca. 3 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 3 u. en 30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Snijd voor de ossobuco de kalfsschenkels enkele malen op de vetrand in. Bestrooi de schenkels met zout en peper en wentel ze in de bloem. Verhit de olijfolie in een zware braadpan. Bak de schenkels rondom bruin in de olie. Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de bleekselderij schoon en snijd hem klein.
Neem het vlees uit de pan. Fruit de ui, de knoflook en de bleekselderij in het bakvet en voeg de tomatenpuree toe. Blus af met de witte wijn en 250 ml water. Voeg de laurierblaadjes en een snufje kaneelpoeder toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en leg het vlees weer in de pan. Doe het deksel op de pan en stoof het geheel ca. 2 uur en 30 minuten op laag vuur. Voeg indien nodig wat extra water toe. Het vlees is klaar als het boterzacht is.
Pel voor de gremolata de knoflook. Was de peterselie en schud hem goed droog. Was de citroen met heet water en wrijf hem droog. Snijd de schil, zonder het wit, er met een dunschiller of scherp mes af. Hak de knoflook en de peterselie samen met de citroenschil zeer fijn. Serveer de ossobuco met het stoofvocht als saus en bestrooi met de gremolata.