Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Cover voor Ovenratatouille

Ovenratatouille

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 225°C / hetelucht: 200°C / gas: stand 4). Pel de uien en snijd ze in parten. Was de paprika’s en halveer ze. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen. Was de cherrytomaten. Was de tijm en rozemarijn, schud ze goed droog en ris de blaadjes en de naaldjes van de takjes. Pel de knoflook en snijd de teentjes in dikke plakjes.

  2. Meng de ui, de paprika, de tomaat, de tijm, de knoflook en de rozemarijn met 2 el olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Doe het mengsel in een ruime ovenschaal en zet ca. 25 minuten in de oven. Was intussen de aubergine en snijd hem in blokjes. Bestrooi de aubergine met een beetje zout en wentel hem in de bloem. Bak de aubergine ca. 5 minuten op hoog vuur in 2 el olijfolie.

  3. Voeg de aubergine toe aan de ratatouille en bak tot het einde van de oventijd. Schil intussen de aardappels en snijd ze in blokjes. Kook de aardappelblokjes in ca. 15 minuten gaar in water met wat zout.

  4. Giet de aardappels af en stoom ze even droog. Neem de ratatouille uit de oven en meng er de aardappels doorheen. Lekker met ciabatta.

Foto’s: foodies

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)