Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Ovenschotel met pulled pork en pompoen

Ovenschotel met pulled pork en pompoen

  • Gemiddeld

  • ca. 7 uur bereidingstijdca. 7 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 150°C / hetelucht: 130°C). Wrijf de varkensschouder in met zout en peper. Pel en snipper de ui en de knoflook. Smelt 20 g boter in een grote ovenbestendige braadpan en bak er de varkensschouder rondom bruin in. Neem het vlees uit de pan en fruit de ui en de knoflook in het bakvet.

  2. Klop in een kom de ketchup, de azijn, de honing, de mosterd, het paprikapoeder, de laurierblaadjes en de knoflook met 100 ml water tot een marinade. Leg wanneer de ui glazig is het vlees opnieuw in de pan en schenk de marinade eroverheen. Bak het vlees ca. 6 uur in de oven. Bedruppel het vlees tussentijds regelmatig met de marinade.

  3. Schil de pompoen en verwijder de kern met de pitten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Smelt 10 g boter in een pan en bak er de pompoen al roerend in ca. 5 minuten bruin in. Voeg zoveel water toe dat de pompoen net onderstaat. Breng op middel-hoog vuur aan de kook en kook de pompoen in ca. 10 minuten zacht.

  4. Verwarm in een kleine steelpan de slagroom met 10 g boter (niet koken!). Giet de pompoen af en pureer hem met een vork. Roer het slagroommengsel erdoorheen en breng op smaak met zout en peper.

  5. Neem de varkensschouder uit de oven (laat de oven aan) en snijd het vlees van het bot. Pluk het vlees met de hand in stukjes. Vet een ovenschaal in met boter en verdeel het vlees over de bodem. Verdeel de pompoenpuree eroverheen en trek er met een vork groeven in. Bak in ca. 20 minuten goudbruin in de oven. Serveer warm.

Per portie: 580 kcal | 25 g koolhydraten | 55 g eiwit | 28 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)