Ovenschotel met wortels en aardappels
Eenvoudig4 personen60 minuten bereiden
Max La Manna: "Als je weinig tijd hebt om te koken is niets zo makkelijk als een ovenschotel. Je kiepert alles in een braadslee en laat de oven de rest doen. Deze kleurrijke schotel ziet er ook heerlijk uit midden op de tafel als vrienden mee-eten. Vergeet de kruidige yoghurtsaus niet, lekker fris en een goeie tegenhanger voor de aardse, rokerige, pittige smaken van de groenten."
Ingrediënten
- 600 g wortels (ongeschild)
- 1 kg aardappels met schil (ik gebruikte zoete aardappels en krieltjes)
- 2 rode uien (in grove stukken)
- 1 bol knoflook
- 2 el olijfolie
- 350 g (vega)worstjes
- 6-8 el taginepasta
- handje verse peterselie (grof gehakt)
- 50 g amandelen (geroosterd en grof gehakt)
- zout en zwarte peper
- Voor de muntyoghurt:
- rasp en sap van 1 limoen
- 3 el verse munt
- 120 g yoghurt
- snuf zout
Kook mee!Deel je tasty foto’s van dit recept via Instagram of Facebook met #iamfoodies!
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Was de wortels en hak ze in schijven. Snijd de aardappels in grove stukken. Het gaat erom dat alle groenten ongeveer even groot zijn, zodat ze gelijkmatig garen.
- Verdeel de groenten en ui over een grote braadslee en nestel de knoflookbol in een hoekje. Sprenkel er olijfolie over en breng alles op smaak met peper en zout. Rooster het geheel 15-20 minuten.
- Voeg de worstjes en de taginepasta toe. Schep alles goed door elkaar en rooster het geheel nog eens 15-20 minuten tot de wortels en aardappels krokant en de worstjes bruin zijn.
- Pureer intussen de ingrediënten voor de muntyoghurt tot een glad en smeuïg geheel.
- Knijp de knoflookbol uit over de groenten en roer alles nog een keer goed om. Sprenkel een deel van de yoghurt eroverheen en strooi de peterselie en geroosterde amandelen erover. Serveer het gerecht in de braadslee. Laat iedereen zelf naar smaak muntyoghurt nemen.

Uit het boek:
You Can Cook This!