Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Ovenschotel met wortels en aardappels

Ovenschotel met wortels en aardappels

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de muntyoghurt

Max La Manna: "Als je weinig tijd hebt om te koken is niets zo makkelijk als een ovenschotel. Je kiepert alles in een braadslee en laat de oven de rest doen. Deze kleurrijke schotel ziet er ook heerlijk uit midden op de tafel als vrienden mee-eten. Vergeet de kruidige yoghurtsaus niet, lekker fris en een goeie tegenhanger voor de aardse, rokerige, pittige smaken van de groenten."

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Was de wortels en hak ze in schijven. Snijd de aardappels in grove stukken. Het gaat erom dat alle groenten ongeveer even groot zijn, zodat ze gelijkmatig garen.

  3. Verdeel de groenten en ui over een grote braadslee en nestel de knoflookbol in een hoekje. Sprenkel er olijfolie over en breng alles op smaak met peper en zout. Rooster het geheel 15-20 minuten.

  4. Voeg de worstjes en de taginepasta toe. Schep alles goed door elkaar en rooster het geheel nog eens 15-20 minuten tot de wortels en aardappels krokant en de worstjes bruin zijn.

  5. Pureer intussen de ingrediënten voor de muntyoghurt tot een glad en smeuïg geheel.

  6. Knijp de knoflookbol uit over de groenten en roer alles nog een keer goed om. Sprenkel een deel van de yoghurt eroverheen en strooi de peterselie en geroosterde amandelen erover. Serveer het gerecht in de braadslee. Laat iedereen zelf naar smaak muntyoghurt nemen.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

You Can Cook This!

€ 29,99
Cover You Can Cook This!