Pad krapow met aubergine, sperziebonen en tofoe
Eenvoudig
ca. 1 uur en 10 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 10 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verhit de oven tot 200 °C. Leg de aubergines op een (of twee) met bakpapier beklede bakplaten – de blokjes moeten voldoende ruimte hebben –, besprenkel ze met 4 eetlepels koolzaadolie, bestrooi ze met 1 theelepel zout, schep om en rooster ze 30 minuten. Leg de sperziebonen erop, schep alles om zodat de bonen met de olie zijn bedekt en rooster alles nog 10 minuten tot de groenten zacht zijn.
Dep de tofoe droog met keukenpapier en snijd hem in blokjes van 1½ cm. Verhit 2 eetlepels olie in een brede koekenpan met antiaanbaklaag, bak de tofoe tot de blokjes rondom krokant en bruin zijn, en schep ze op een bord.
Verhit nog 2 eetlepels olie in dezelfde pan en voeg de sjalotten, gember, knoflook en rawits toe. Bak alles al roerend 10 minuten tot de sjalotten lekker zacht zijn. Voeg de rijstazijn, ketjap manis, sojasaus en sesamolie toe, roer alles door elkaar en bak het nog 2 minuten. Neem de pan van het vuur en roer de geroosterde groenen, gebakken tofoe en de helft van het basilicum erdoor.
Knijp de limoen erover uit, bestrooi met de rest van het basilicum, voeg wat extra chilipeperringetjes toe als je dat lekker vindt en serveer met de jasmijnrijst.