Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Pad krapow met aubergine, sperziebonen en tofoe

Pad krapow met aubergine, sperziebonen en tofoe

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 10 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 10 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Voor erbij

Pad krapow, te vertalen als ‘roerbakgerecht van heilig basilicum’, dingt mee naar de titel ‘populairste en geliefdste streetfoodgerecht van Thailand’. Meera Sodha noemt het vaak ‘kra-POW!’, omdat het hoofdingrediënt, heilig basilicum, een sprankelende smaak van kruidnagel en peper heeft die, als je het er op het laatst door mengt, dit gerecht geweldig veel kracht, pracht en levendigheid geeft.
Info over de ingrediënten:
*Ketjap manis is een zoete, met specerijen doortrokken sojasaus uit Indonesië. Het is overal verkrijgbaar. **Heilig basilicum is verkrijgbaar bij Aziatische supermarkten. Mocht je het daar niet kunnen vinden, neem dan Thais basilicum.

Bereiding

  1. Verhit de oven tot 200 °C. Leg de aubergines op een (of twee) met bakpapier beklede bakplaten – de blokjes moeten voldoende ruimte hebben –, besprenkel ze met 4 eetlepels koolzaadolie, bestrooi ze met 1 theelepel zout, schep om en rooster ze 30 minuten. Leg de sperziebonen erop, schep alles om zodat de bonen met de olie zijn bedekt en rooster alles nog 10 minuten tot de groenten zacht zijn.

  2. Dep de tofoe droog met keukenpapier en snijd hem in blokjes van 1½ cm. Verhit 2 eetlepels olie in een brede koekenpan met antiaanbaklaag, bak de tofoe tot de blokjes rondom krokant en bruin zijn, en schep ze op een bord.

  3. Verhit nog 2 eetlepels olie in dezelfde pan en voeg de sjalotten, gember, knoflook en rawits toe. Bak alles al roerend 10 minuten tot de sjalotten lekker zacht zijn. Voeg de rijstazijn, ketjap manis, sojasaus en sesamolie toe, roer alles door elkaar en bak het nog 2 minuten. Neem de pan van het vuur en roer de geroosterde groenen, gebakken tofoe en de helft van het basilicum erdoor.

  4. Knijp de limoen erover uit, bestrooi met de rest van het basilicum, voeg wat extra chilipeperringetjes toe als je dat lekker vindt en serveer met de jasmijnrijst.

Wat vind jij van dit recept?

4 / 5.0 (1 stem)
Uit het boek

Bij Meera aan tafel

€ 33,99
Bij Meera aan tafel