Bereiding

  1. Verwarm de oven met boven- en onderwarmte met heteluchtfunctie voor tot 180 °C. Snijd de plakjes bladerdeeg in langs de randen, maar sla twee hoeken (tegenover elkaar) over. Je kunt nu de randen oppakken en omslaan, zodat je een leuk bakje krijgt. Leg de bakjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk het bladerdeeg heel licht met water en bestrooi het met wat grof zeezout. Bak het bladerdeeg in ca. 20 tot 25 minuten goudbruin en knapperig.
  2. Verhit de bakboter in een koekenpan. Doe het teentje knoflook en de paddenstoelen in de pan en bak ze flink aan. Je wilt dat de paddenstoelen mooi goudbruin bakken, zodat ze veel smaak afgeven aan de ragout. Meng de bloem door de paddenstoelen en bak even mee. Haal het teentje knoflook eruit. Voeg 300 ml bouillon toe en roer goed met een houten lepel, totdat de ragout mooi gebonden is. Zet het vuur laag en laat nog een paar minuten zachtjes koken. Voeg eventueel nog een scheutje extra bouillon toe als het mengsel te dik wordt. Breng op smaak met een snufje tijm, en proef goed hoeveel zout en peper de ragout nog nodig heeft.
  3. Vul de bladerdeegbakjes met de ragout en garneer met wat roze peper en een paar peterselieblaadjes.
FAMILY. EAT. PLANT

Meer gerechten zoals deze?

FAMILY. EAT. PLANT
€24,99