Bereiding

  1. Doe het eekhoorntjesbrood in een hittebestedinge kom en giet er 100 ml net gekookt water overheen. Laat ca. 30 minuten weken. Knijp het eekhoorntjesbrood goed uit en hak het grof.
  2. Smelt 1 el ghee in een koekenpan en fruit er de sjalot, de knoflook, het geweekte eekhoorntjesbrood en alle champignons op laag vuur ca. 5 minuten in tot ze zacht zijn. Schep het paddenstoelenmengsel samen met de roomkaas, de ketjap, de sesamzaadjes en de dragon in een keukenmachine en maal alles fijn tot een gladde paté. Maak krachtig op smaak met zout en 4 seizoenenpeper.
  3. Smelt voor de garnering de ghee in een pannetje op laag vuur. Neem van het vuur en laat iets afkoelen. Schep de paté in een patéschaaltje en strijk glad met de bolle kant van een lepel. Leg de laurierblaadjes en het takje rozemarijn erop en bestrooi met wat peperkorrels. Giet voorzichtig de gesmolten ghee over de paté, zet het schaaltje in de koelkast en laat in ca. 30 minuten koud worden. Serveer de paté met brood, chips en noten naar keuze.

Receptuur en foodstyling: Jacqueline Sluijter Foto’s: Willem van Santen Styling: Alexandra Hereijgers