Bereiding

 1. Verwarm de oven voor tot 160 °C elektrisch.
 2. Doe alle ingrediënten voor het korstdeeg in een standmixer en meng tot een samenhangend deeg (vooral niet overmixen).
 3. Bestuif je werkblad lichtjes met bloem en stort het deeg erop. Kneed het deeg kort, vorm het tot een rechthoekige pil, wikkel het in plasticfolie en laat het 30 minuten in de koeling rusten.
 4. Vet de tartelettevormpjes goed in met bakspray.
 5. Haal het deeg uit de koeling en rol het uit tot een dikte van 3 mm. Bekleed iedere bakvorm met deeg en prik gaten in de bodem. Leg een stukje bakpapier op de bodem en schep hier bakbonen of droge rijst op.
 6. Bak de tartelettes 10 minuten blind. Haal de tartelettes uit de oven, verwijder het bakpapier en de steunvulling en bak ze nogmaals 10 minuten. Haal de tartelettes uit de oven en laat ze 15 minuten afkoelen in de vorm.
 7. Maak de vulling. Klop de eidooiers schuimig en licht van kleur.
 8. Maak een papje van de maïzena en de helft van de kokosmelk.
 9. Roer met een garde de resterende kokosmelk, gecondenseerde koskosmelk en vanille door de geklopte eidooiers. Voeg het maïzenapapje toe en roer goed. Passeer het mengsel zo nodig door een handzeef klontvrij. Schenk het mengsel in de tartelettevormen.
 10. Verwarm de oven opnieuw voor tot 160 °C.
 11. Bak de pais in de oven in ongeveer 30 tot 35 minuten lichtgoudbruin en gaar. Laat de pai susu mudah volledig afkoelen en serveer ze koud of op kamertemperatuur.

Tip: houd je juist van wat kleur op jouw pai, bak ze dan de laatste 5 minuten onder de grill.

Manis

Bestel het boek:

Manis
€25,95