Bereiding

1 Meng de ingrediënten voor de smokey ketchup in een kom en zet apart. Meng de ingrediënten voor de yoghurtsaus in een andere kom en zet apart.

2. Rasp of snijd alle groenten middelgrof. Meng met het zout en de suiker en laat kort staan. Voeg het currypoeder en 100 g kikkererwtenmeel toe en kneed alles goed door elkaar tot een samenhangende maar plakkerige massa. Kneus de groenten om ze goed door het mengsel heen te kunnen mengen. Voeg als het nodig is extra kikkererwtenmeel toe om meer samenhang te krijgen.

3. Verhit een laag olie van ca. 1,5 cm in een ruime pan. Maak hoopjes van het beslag en laat ze direct in de hete olie glijden. Druk de hoopjes in de pan iets plat met een spatel. Bak de pakora op middel hoog vuur 2-3 minuten per zijde tot ze mooi goudbruin en krokant zijn. Schep ze uit de olie en laat ze kort uitlekken op keukenpapier. Serveer de pakora met de sauzen.

Per portie: ca. 203 kcal
3 g eiwit | 14 g vet | 14 g koolhydraten

Dat smaakt!

Uit je voorraadkast de lekkerste biologische recepten op tafel toveren? Dat doe je met Smaakt. De producten van Smaakt zij n biologisch, dus vrij van onder meer kunstmatige toevoegingen en chemische bestrij dingsmiddelen. Dat smaakt naar meer. Smaakt zet bovendien nog een stapje extra. De verpakkingen van de producten zij n bio based en meer dan 90% van hun producten is plantaardig.

foto’s en receptuur: Willem van Santen