Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
paksoi met garnalen

Paksoi met garnalen en sobanoedels

  • Gemiddeld

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout. Pel en snipper de knoflook. Schil de gember en snijd hem in dunne plakken. Halveer de pepertjes. Dep de garnalen goed droog. Was de paksoi in koud water en laat hem goed uitlekken. Halveer de kropjes paksoi in de lengte.

  2. Verhit de olie in een ruime pan of wok en fruit er de knoflook, de gember, de garnalen en de pepertjes ca. 2 minuten op hoog vuur in. Voeg de paksoi toe en schud het geheel ca. 1 minuut om. Voeg de vissaus en 5 el water toe en leg een deksel op de pan. Stoof nog ca. 1 minuut.

  3. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze schuin in ringen. Giet de noedels af en verdeel ze met paksoi-garnalenmengsel over borden. Bestrooi met de lente-ui.

Per portie: 533 kcal | 76 g koolhydraten | 29 g eiwit | 11 g vet

Foto’s: Stephan van Raay (F&L) Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Janneke Duister Servies etc.: eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

3 / 5.0 (1 stem)