Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Paksoisalade met mango, rode ui en kokos

Paksoisalade met mango, rode ui en kokos

In samenwerking met De Vegetariërsbond
  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediƫnten

Lees verder na de advertentie

Bereiding

  1. Was de paksoi goed en laat hem uitlekken. Snijd het blad los van de stelen. Snijd de stelen in blokjes. Meng de blokjes met de ui en de mango in een kom. Voeg de kokosmelk, het limoensap en de sojasaus toe. Meng alles door elkaar en laat ca. 10 minuten staan. Bereid intussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Giet de noedels af, spoel kort met koud wateren laat uitlekken. Scheur de paksoibladeren grof. Meng de noedels met het paksoiblad en de kokosdressing. Verdeel de salade over borden of kommen en strooi er de cashewnoten en het basilicum overheen.

*Thais basilicum is iets steviger en aromatischer dan de Europese variant. Je kunt het vinden bij goed gesorteerde toko’s of vervangen door muntblaadjes.

Per portie: 472 kcal | 62 g koolhydraten | 9 g eiwit | 19 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

4 / 5.0 (52 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!