Pambazo
Gemiddeld
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Rooster de chilipepers op middelhoog vuur in een droge pan tot ze geuren. Doe de pepers in een kom en giet er ca. 250 ml kokend water overheen. Laat ca. 20 mi nuten staan. Pel en snipper de ui en de knoflook.
Was de aardappels en kook ze in ca. 15 minuten gaar in water met wat zout. Snijd de chorizo in blokjes. Giet de chilipepers af en vang het weekvocht op. Verwijder de steeltjes en de pitjes uit de pepers en pureer het vruchtvlees met het weekvocht, de ui, de knoflook en 2 el olie zeer fijn in een blender. Breng op smaak met zout en peper.
Giet de aardappels af en laat ze kort afkoelen. Snijd de aardappels in blokjes. Verhit 2 el olie in een ruime koekenpan en bak er de chorizo en de aardappels ca. 4 minuten in. Snijd de broodjes open en pluk er het binnenste broodkruim uit. Breng het aardappelmengsel op smaak met zout en peper. Schep het aardappelworstmengsel in de broodjes en vouw de broodjes dicht.
Druk de broodjes goed op elkaar en dompel ze aan beide kanten in de salsa. Verhit 2 el olie in een ruime pan en bak er de broodjes ca. 4 minuten per zijde in. Druk de broodjes tijdens het bakken met een spatel plat.
Rasp of snijd de mozzarella fijn. Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes. Neem de broodjes uit de pan, vouw ze open en verdeel er de sla en de mozzarella over. Vouw de broodjes weer dicht en serveer ze warm.