Panade – hartige broodpudding met bosui, snijbiet en manchego
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd
Bereiding
Kluts de eieren en meng er de melk, de mosterd en wat zout en peper doorheen. Doe het gesneden zuurdesembrood in dit mengsel, meng goed door en laat ca. 1 uur staan.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Was de snijbiet en schud hem goed droog. Snij d de stelen in kleine stukjes en scheur het blad in grove stukken. Houd 1 bosui achter voor de garnering. Snij d het groen van de overige bosuien in stukken van ca. 2 cm. Verhit 1 el boter in een pan en fruit er het bosui-groen en de snijbietstelen ca. 8 minuten in tot ze zachter zijn. Voeg het snijbietblad en de olijven toe en meng goed door tot het blad begint te slinken.
Doe de stukken geweekt brood in een met boter ingevette ovenschaal en verdeel er het groentemengsel tussen en overheen. Strooi er de geraspte manchego overheen en bak het geheel ca. 45 minuten in de oven. Snij d het groen van de achtergehouden bosui in dunne ringen en garneer de ovenschotel ermee.