Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Solo food: Pancakes chocoladesaus en fruit

Pancakes met chocoladesaus en fruit

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 1

Ingrediënten

Bereiding

  1. Smelt 1 el boter. Meng de bloem, het bakpoeder, een snufje zout en een snufje suiker in een kom. Maak een kuiltje, schenk er de gesmolten boter in en breek er een ei boven. Voeg al
    kloppend geleidelijk de melk toe en roer tot een glad beslag.

  2. Verwarm de slagroom in een pannetje. Hak de chocolade in stukjes en laat al roerend smelten in de warme slagroom. Zet de chocoladesaus apart. Schil de mango en snijd hem in stukken. Maak de druiven schoon en halveer ze. Was de bessen.

  3. Smelt een klontje boter in een koekenpan en schenk er kleine hoopjes beslag in. Bak de pancakes tot ze aan de onderkant bruin zijn en er aan de bovenkant bubbeltjes ontstaan. Keer ze om en bak ze nog ca. 1 minuut aan de andere kant. Bak het overige beslag op dezelfde wijze. Serveer de pancakes met het fruit en de chocoladesaus. Strooi het kokosschaafsel eroverheen.

Foto: Eddy Haitjema
Foodstyling & receptuur: Willem van Santen
Styling: Femke van Waveren
Servies: eigen collectie

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)