Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C). Meng in een kom de ui met de rode peper, de koriander, de geraspte limoenschil, 2 el limoensap, de olie, wat zout en vers-gemalen zwarte peper. Schenk de kokosmelk in de  ovenschaal. Leg de stukken zalm erin en verdeel het kruidenmengsel erover. Schuif de schaal in het midden van de oven en bak de zalm in ca. 20 minuten net gaar. Kook intussen de pandanrijst gaar volgens de aanwijzingen. Schil de bospenen met een dunschiller en snijd ze schuin in dunne plakjes. Halveer de lente-uitjes in de lengte en snijd ze in stukken van 3 cm. Leg in een stoommand de peultjes, de broccoli, de bospeen en de lente-ui door elkaar. Stoom de  groenten in een stoomoven, steamer of stoompan in 12-15 minuten beetgaar.
  2. Schep een kwart van de rijst in een licht met olie ingevet kopje. Druk goed aan, en stort het timbaaltje iets buiten het midden op een warm bord. Maak zo nog 3 timbaaltjes.
  3. Leg op elk bord een stuk zalm met kruiden en royaal groenten naast de timbaaltjes. Druppel de kokosjus uit de schaal over de zalm en groenten.

Tip: dit gerecht smaakt ook lekker met andere vis zoals kabeljauw-, pangasius- of tilapiafilet.

Verkrijgbaar bij: Albert Heijn, Dekamarkt, Jumbo, Plus en MCD supermarkten.