Pandanrijst van Lassie met kruidige zalm uit de oven en gestoomde groenten
In samenwerking met Lassie.
Gemiddeld4 personen35 minuten bereiden
Lassie heeft een nieuwe serie aromatische rijstvariantenin haar assortiment. Vul je keuken vanaf nu met de kruidige geuren van Lassie Extra Geurige Pandan rijst Bloemig & Zacht, Lassie Extra Geurige Basmati rijst Notig & Verfijnd of Lassie Extra Geurige Basmati rijst Fruitig & subtiel! De varianten zijn voorzien van een honderd procent natuurlijke kruidenmix met onder andere koriander, kaneel, steranijs, peper, venkel,kruidnagel, kardemom, gember en fenegriek. Stuk voor stuk rijstjuweeltjes met een subtiele kruidenmix die niet overheerst. Zo zet je altijd een bijzonder gerecht op tafel. Maak bijvoorbeeld indruk op je gasten met deze Extra Geurige Pandanrijst met kruidige zalm uit de oven en gestoomde groenten. Deze bloemige en zachte rijst is licht kleverig en heeft een lange en volle korrel. Serveer dit gerecht tijdens een bijzondere avond of een romantisch diner! Dankzij de heerlijk kruidige geur tijdens het koken kunnen je gasten niet wachten om aan tafel te gaan.
Ingrediënten
- 1 kleine rode ui
- 1 rode peper zonder zaadjes
- 2 el verse koriander
- fijngehakt sap en geraspte schil van 1 biologische limoen
- 2 el extra neutrale olie
- 200 ml kokosmelk
- 4 stukken verse zalmfilet zonder vel (à 125 g)
- 300 g Lassie Geurige Pandanrijst Zacht & Bloemig
- 4 bospenen
- 2 lente-uitjes
- 150 g peultjes
- 300 g broccoliroosjes lage ovenschaal
- steamer of stoompan
Kook mee!Deel je tasty foto’s van dit recept via Instagram of Facebook met #iamfoodies!
Bereiding
- Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C). Meng in een kom de ui met de rode peper, de koriander, de geraspte limoenschil, 2 el limoensap, de olie, wat zout en vers-gemalen zwarte peper. Schenk de kokosmelk in de ovenschaal. Leg de stukken zalm erin en verdeel het kruidenmengsel erover. Schuif de schaal in het midden van de oven en bak de zalm in ca. 20 minuten net gaar. Kook intussen de pandanrijst gaar volgens de aanwijzingen. Schil de bospenen met een dunschiller en snijd ze schuin in dunne plakjes. Halveer de lente-uitjes in de lengte en snijd ze in stukken van 3 cm. Leg in een stoommand de peultjes, de broccoli, de bospeen en de lente-ui door elkaar. Stoom de groenten in een stoomoven, steamer of stoompan in 12-15 minuten beetgaar.
- Schep een kwart van de rijst in een licht met olie ingevet kopje. Druk goed aan, en stort het timbaaltje iets buiten het midden op een warm bord. Maak zo nog 3 timbaaltjes.
- Leg op elk bord een stuk zalm met kruiden en royaal groenten naast de timbaaltjes. Druppel de kokosjus uit de schaal over de zalm en groenten.
Tip: dit gerecht smaakt ook lekker met andere vis zoals kabeljauw-, pangasius- of tilapiafilet.
Verkrijgbaar bij: Albert Heijn, Dekamarkt, Jumbo, Plus en MCD supermarkten.