Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Paneer-chutneypakora

Paneer-chutneypakora

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Maal alle ingrediënten voor de chutney in een blender tot een gladde pasta. Voeg indien nodig 1-2 el water toe.

  2. Meng voor het beslag in een grote kom het meel, het chilipoeder en de kurkuma met het zout en schenk er langzaam 110 ml water bij. Klop tot je een glad beslag hebt dat lijkt op pannenkoekenbeslag.

  3. Vul een grote pan tot de helft met olie en verhit tot 170 C, of tot een druppel beslag erin sist.

  4. Snijd het stuk paneer horizontaal doormidden en snijd de helften in frietjes van ca. 1 cm breed. Bestrijk een paneerfrietje met wat chutney en leg er nog een frietje op om er een soort sandwich van te maken. Herhaal deze stappen tot de paneer op is. Houd de overige chutney apart.

  5. Wentel elke paneersandwich voorzichtig door het beslag tot het helemaal bedekt is en frituur 2-4 minuten in de hete olie, tot ze goudbruin zijn. Serveer de pakora’s met de overige chutney.

Per portie: 531 kcal | 17 g koolhydraten | 33 g eiwit | 36 g vet

© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Chetna Makan Foto’s: Jonathan Gregson Styling: Max Robinson Foodstyling: Katie Marshall

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)