Lees verder onder de advertentie
Paneer-chutneypakora
Eenvoudig
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Maal alle ingrediënten voor de chutney in een blender tot een gladde pasta. Voeg indien nodig 1-2 el water toe.
Meng voor het beslag in een grote kom het meel, het chilipoeder en de kurkuma met het zout en schenk er langzaam 110 ml water bij. Klop tot je een glad beslag hebt dat lijkt op pannenkoekenbeslag.
Vul een grote pan tot de helft met olie en verhit tot 170 C, of tot een druppel beslag erin sist.
Snijd het stuk paneer horizontaal doormidden en snijd de helften in frietjes van ca. 1 cm breed. Bestrijk een paneerfrietje met wat chutney en leg er nog een frietje op om er een soort sandwich van te maken. Herhaal deze stappen tot de paneer op is. Houd de overige chutney apart.
Wentel elke paneersandwich voorzichtig door het beslag tot het helemaal bedekt is en frituur 2-4 minuten in de hete olie, tot ze goudbruin zijn. Serveer de pakora’s met de overige chutney.
Lees verder onder de advertentie