Panforte maken
Uitdagend
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Leg de hazelnoten, de pistachenoten en de amandelen op een bakplaat en rooster ze ca. 10 minuten in de oven.
Was de citroen en de sinaasappel met heet water en wrijf ze droog. Rasp met een zesteur de schil van de citroen en de sinaasappel er fijn af. Blancheer de citrusschillen kort in kokend water en giet ze af. Meng de citrusschillen met de bloem, de cacao en het kaneelpoeder. Neem de noten uit de oven, maal ze grof met de onderkant van een steelpannetje en meng ze door het bloemmengsel.
Doe de suiker en de honing in een pan en breng het geheel aan de kook op laag vuur. Kook de siroop tot ca. 115°C. Giet de hete siroop bij het notenmengsel en roer het geheel direct met een stevige houten lepel tot een taaie massa. Vul een met bakpapier beklede bakvorm met het mengsel en druk goed aan. Dit gaat het gemakkelijkst met een natgemaakte lepel of spatel. Bedek het deeg met bakpapier en leg er een zwaar bord op. Bak de panforte ca. 15 minuten in de oven.
Verwijder het bord en het bakpapier en bak de panforte nog ca. 5 minuten. Neem uit de oven en laat afkoelen. Bestrooi de panforte met poedersuiker en snijd hem in stukken.