Bereiding

  1. Breng voor de balsamicovijgen minimaal 3 dagen van tevoren de honing met de suiker, de balsamico en 125 ml water aan de kook. Kook ca. 4 minuten. Was de vijgen maar laat ze helemaal heel. Voeg ze toe aan het kokende balsamicomengsel en kook op laag vuur ca. 4 minuten.
  2. Verdeel de peperkorrels en de rozemarijn over de potten. Verdeel de vijgen over de potten en vul aan met de balsamicosiroop. Sluit de potten. Zet de potten op een theedoek in een grote pan (zo trillen de potten niet kapot tijdens het koken) en vul met warm water. Breng aan de kook en kook ca. 30 minuten op laag vuur. Laat afkoelen tot je de potten er met de hand uit kunt halen. Laat de vijgen minimaal 3 dagen tot enkele maanden marineren.
  3. Breng een dag van tevoren voor de panna cotta de slagroom met de melk en de suiker aan de kook. Week intussen de gelatine in koud water. Kook het roommengsel ca. 5 minuten en neem van het vuur. Knijp de gelatine uit en los hem al roerend op in het roommengsel. Zet de pan in de gootsteen en vul de gootsteen met koud water. Laat af en toe roerend afkoelen tot het mengsel begint te geleren.
  4. Spoel de vormpjes om met koud water en schud ze droog. Vul de vormpjes met het gelerende roommengsel. Zet minimaal 4 uur, maar het liefst een nacht in de koelkast.
  5. Houd de vormpjes voor het serveren onder de warme kraan zodat de panna cotta makkelijk loslaat. Stort de panna cotta op een schoteltje. Halveer de vijgen en leg ze bij de panna cotta. Verdeel 1 el van de balsamicosiroop over elke panna cotta en serveer.

Per portie: ca. 527 kcal
6 g eiwit | 32 g vet | 54 g koolhydraten