Bereiding
- Week de gelatine ca. 5 minuten in koud water. Doe de slagroom met de vanillesuiker, het kaneelpoeder en het vanille-extract in een pan en breng rustig aan de kook. Laat het geheel 2 minuten zachtjes doorkoken en neem van het vuur. Knijp de gelatine uit en los hem op in de hete room. Laat de room ca. 5 minuten afkoelen.
- Pureer de winterpeen met de Griekse yoghurt en het grapefruitsap glad en meng dit door de afgekoelde room. Verdeel het mengsel over 4 kopjes of puddingvormpjes. Laat de panna cotta minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
- Doe intussen voor de grapefruitsaus het grapefruitsap, het vruchtvlees en de agavesiroop in een pan en kook al roerend 5-7 minuten op middelhoog vuur tot een dikke saus. Neem van het vuur, meng het citroensap erdoorheen en laat het geheel afkoelen.
- Dompel de bodem van de vormpjes onder in heet water en stort de panna cotta’s voorzichtig op bordjes. Schenk de grapefruitsaus over de panna cotta en serveer.
Per portie: ca. 427 kcal
6 g eiwit | 33 g vet | 27 g koolhydraten
van Kim (@verantwoordsnoepen)