Panna cotta met wortel en grapefruitsaus
Eenvoudig
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
ca. 3 uur wachttijdca. 3 u. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Week de gelatine ca. 5 minuten in koud water. Doe de slagroom met de vanillesuiker, het kaneelpoeder en het vanille-extract in een pan en breng rustig aan de kook. Laat het geheel 2 minuten zachtjes doorkoken en neem van het vuur. Knijp de gelatine uit en los hem op in de hete room. Laat de room ca. 5 minuten afkoelen.
Pureer de winterpeen met de Griekse yoghurt en het grapefruitsap glad en meng dit door de afgekoelde room. Verdeel het mengsel over 4 kopjes of puddingvormpjes. Laat de panna cotta minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
Doe intussen voor de grapefruitsaus het grapefruitsap, het vruchtvlees en de agavesiroop in een pan en kook al roerend 5-7 minuten op middelhoog vuur tot een dikke saus. Neem van het vuur, meng het citroensap erdoorheen en laat het geheel afkoelen.
Dompel de bodem van de vormpjes onder in heet water en stort de panna cotta’s voorzichtig op bordjes. Schenk de grapefruitsaus over de panna cotta en serveer.