
Panna cotta met zwartepeperkaramel
Eenvoudig
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
ca. 3 uur wachttijdca. 3 u. wachttijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Doe in een ruime pan 500 ml slagroom met 50 g suiker en een snuf zout en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat ca. 10 minuten inkoken. Week de gelatine in koud water.
Neem de room van het vuur. Knijp de gelatine uit en los hem op in de warme room. Roer goed door en schenk het mengsel in 6 ramekins of glaasjes. Dek losjes af met vershoudfolie en laat ca. 3 uur opstijven in de koelkast.
Verwarm voor de karamel de room in een pannetje met de peperkorrels en laat ca. 10 minuten trekken. Karamelliseer de suiker met 50 ml water in een ruime pan met dikke bodem tot hij mooi goudbruin is. Zet het vuur uit, voeg de boter toe en giet er voorzichtig de warme room bij. Zet opnieuw op het vuur en laat rustig koken tot de karamel helemaal is opgelost. Voeg wat zout toe. Zeef de karamelsaus.
Dompel de schaaltjes met de panna cotta kort onder in heet water en stort ze op bordjes. Schep er de karamelsaus overheen. Maak af met wat versgemalen zwarte peper en evt. grof zeezout.