Bereiding

Door de friszure smaak is rabarber een verrassende groente. Combineer ze in dit prachtige dessert; panna cotta van witte chocolade met gestoofde rabarber. Met dit dessert heb je gegarandeerd succes! 

  1. Laat de gelatine ca. 10 minuten weken in een kom met koud water. Doe intussen de slagroom met de melk, de suiker, het vanillemerg, het vanillestokje en een snuf zout in een pan en breng aan de kook.
  2. Neem van het vuur en verwijder het vanillestokje. Roer de chocolade door de hete room tot hij gesmolten is. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in het warme mengsel. Roer goed door. Giet het mengsel door een fijne zeef in een kom en laat 5-10 minuten staan tot het mengsel begint te geleren. Roer nogmaals goed door en verdeel de room over 6 puddingschaaltjes. Zet afgedekt minimaal 6 uur, maar het liefst een nacht in de koelkast.
  3. Doe voor de gestoofde rabarber de rabarber met de suiker en het citroensap in een pan en breng aan de kook. Laat rustig pruttelen op laag vuur tot de rabarber heel zacht is maar nog niet uit elkaar valt. Roer af en toe door. Je kunt dit van tevoren maken en tot gebruik afgedekt in de koelkast bewaren.
  4. Dompel de schaaltjes kort onder in heet water en stort de panna cotta’s op bordjes. Verwarm de rabarber in de siroop vlak voor het serveren en lepel hem rond de panna cotta’s.

Per portie: ca. 589 kcal
6 g eiwit | 45 g vet | 68 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: James Lee Styling: Faye Wears Foodstyling: Libby Silbermann