Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Cover voor Panzanella

Panzanella

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd met een klein mesje kruisjes in het vel van de tomaten. Dompel de tomaten ca. 20 seconden onder in kokend water en koel ze daarna af in koud water. Pel het vel van de tomaten en snijd ze in partjes.

  2. Pel de rode ui en snijd hem in dunne ringen. Snijd de bleekselderij in dunne ringetjes. Pluk de basilicumblaadjes van de steeltjes. Week het brood ca. 1 minuut in koud water. Neem het brood uit het water en knijp het voorzichtig uit. Verkruimel het geweekte brood.

  3. Snijd de onderkant van de kropjes little gem, zodat ze in losse blaadjes uiteenvallen. Was de sla in koud water en laat hem goed uitlekken. Meng de sla met de tomaten, de ui, de bleekselderij, de basilicum en het brood. Meng 2 el olijfolie door de salade en breng op smaak met zout en peper. Druppel voor het serveren de overgebleven olijfolie en de rodewijnazijn over de salade.

Foto’s: foodies

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)