Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Leg de kipfilet met de huid naar boven in een kleine ovenschaal, besprenkel met 1 tl olijfolie en bestrooi met zout en peper. Rooster ca. 25 minuten in de oven tot de kip gaar is en de huid knapperig is.
  2. Verdeel intussen de aspergetips en de stukjes brood over een bakplaat en besprenkel met ½ el olijfolie. Voeg de citroenschil en wat zout en peper toe en hussel alles door elkaar. Schuif de bakplaat bij de kip in de oven en rooster 10-12 minuten mee tot de asperges zacht zijn en het brood mooi geroosterd is.
  3. Doe de asperges en het brood in een grote kom en zet apart. Haal de kipfilet uit de ovenschaal en leg op een snijplank. Zet de ovenschaal met de braadsappen apart. Trek de kip met twee vorken in stukjes. Zet apart en laat afkoelen.
  4. Klop het citroensap, de honing, de fijngehakte dille en 1 el olijfolie door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Klop de braadsappen van de kip beetje bij beetje erdoorheen, zodat er een mooi gebonden dressing ontstaat. Voeg de paprika en de ui toe aan de kom met de asperges. Besprenkel met 2 el dressing en hussel door elkaar. Laat ca. 10 minuten trekken.
  5. Meng de kip, de kappertjes en de overige dressing door de salade, garneer met de overige dille en serveer direct.

Per portie: ca. 589 kcal
50 g eiwit | 21 g vet | 46 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Nadine Brown Foto’s: Yuki Sugiura