Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Panzanella met perzik en kappertjes

Panzanella met perzik en kappertjes

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 5

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd het brood in grove blokjes van ca. 3×3 cm. Laat het brood, als het niet oud genoeg is, eventueel ca. 30 minuten uitdrogen in de zon of op een rooster in de oven bij een lage temperatuur.

  2. Was de tomaten en snijd ze in parten. Was de perziken en halveer ze. Verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in partjes. Pel de ui en snijd hem in dunne ringen. Schil de komkommer en snijd hem in schijfjes. Spoel de kappertjes af en laat uitlekken. Meng de tomaat, de perzik, de ui, de komkommer en de kappertjes met de azijn en de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Pluk de blaadjes van het basilicum. Meng het basilicum en het brood door de salade. Het is de bedoeling dat het oude brood het vocht van de salade een beetje opneemt. Laat een paar minuten trekken en serveer.

Foto’s: Stephan van Raay
Foodstyling & receptuur: Willem van Santen
Styling: Willemijn van der Kamp
Servies etc.: Subba (subba.nl), eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)