Pappardelle met romige raapsteeltjessaus en pan grattato
Gemiddeld
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
1. Hak voor de pan grattato het brood fijn in een keukenmachine. Fruit de knoflook in de olijfolie glazig. Voeg het broodkruim toe en bak op laag vuur goudbruin en krokant. Voeg het zout, de kruiden en de amandelen toe en laat het geheel op keukenpapier uitlekken en afkoelen.
2 Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit intussen de olijfolie in een ruime pan en fruit er de ui in. Voeg de slagroom toe en laat kort inkoken. Voeg een scheutje kookwater van de pasta en de
3. Voeg de pasta toe aan de saus en meng goed. Verwarm nog ca. 1 minuut op laag vuur. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Splits de eieren, bewaar het eiwit bijvoorbeeld voor een frittata. Verdeel de pasta over diepe borden en maak een kuiltje in