Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Pappardelle met romige raapsteeltjessaus en pan grattato

Pappardelle met romige raapsteeltjessaus en pan grattato

In samenwerking met Vegetariërsbond
  • Gemiddeld

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Deze pappardelle is extra romig door het gebruik van slagroom in het recept. Daarnaast maken de raapsteeltjes en Parmezaanse kaas het tot een waar feestje op je bord.

Bereiding

  1. 1. Hak voor de pan grattato het brood fijn in een keukenmachine. Fruit de knoflook in de olijfolie glazig. Voeg het broodkruim toe en bak op laag vuur goudbruin en krokant. Voeg het zout, de kruiden en de amandelen toe en laat het geheel op keukenpapier uitlekken en afkoelen.

  2. 2 Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit intussen de olijfolie in een ruime pan en fruit er de ui in. Voeg de slagroom toe en laat kort inkoken. Voeg een scheutje kookwater van de pasta en de

  3. 3. Voeg de pasta toe aan de saus en meng goed. Verwarm nog ca. 1 minuut op laag vuur. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Splits de eieren, bewaar het eiwit bijvoorbeeld voor een frittata. Verdeel de pasta over diepe borden en maak een kuiltje in

Per portie: 1051 kcal | 85 g koolhydraten | 29 g eiwit | 65 g vet

Receptuur, fotografie, styling en foodstyling: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)