Bereiding

1. Hak voor de pan grattato het brood fijn in een keukenmachine. Fruit de knoflook in de olijfolie glazig. Voeg het broodkruim toe en bak op laag vuur goudbruin en krokant. Voeg het zout, de kruiden en de amandelen toe en laat het geheel op keukenpapier uitlekken en afkoelen.

2 Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit intussen de olijfolie in een ruime pan en fruit er de ui in. Voeg de slagroom toe en laat kort inkoken. Voeg een scheutje kookwater van de pasta en de
raapsteeltjes toe en laat ze kort slinken. Giet de pasta af.

3. Voeg de pasta toe aan de saus en meng goed. Verwarm nog ca. 1 minuut op laag vuur. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Splits de eieren, bewaar het eiwit bijvoorbeeld voor een frittata. Verdeel de pasta over diepe borden en maak een kuiltje in
het midden. Leg een eidooier in ieder kuiltje en strooi er de pan grattato en eventueel de parmezaan overheen.

Per portie: ca. 1051 kcal
29 g eiwit | 65 g vet | 85 g koolhydraten

Receptuur, fotografie, styling en foodstyling: Willem van Santen