Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Paprika-maisbrood met salie en honing

Paprika-maisbrood met salie en honing

  • Gemiddeld

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Vet een taartvorm (22 cm Ø of 20×20 cm) in met boter.

  2. Klop 150 gesmolten boter, 50 g honing, de eieren en de karnemelk door elkaar. Meng in een grote kom de polenta, de bloem, het bakpoeder, de salie, 50 g parmezaan en 1 tl zout. Voeg het botermengsel toe en meng kort door elkaar. Meng de geroosterde paprika erdoorheen.

  3. Verdeel het beslag over de bodem van de taartvorm en bak het geheel 30-35 minuten in de oven. Controleer of het maisbrood gaar is door er een satéprikker in te steken; de prikker moet er schoon weer uitkomen.

  4. Bedruppel het maisbrood met extra honing. Laat de cake kort afkoelen en rasp er wat extra parmezaan overheen. Serveer met extra gesmolten boter.

Per portie: 352 kcal | 35 g koolhydraten | 9 g eiwit | 20 g vet

© olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Sarah Cook Foto’s: Rob Streeter Styling: Davina Perkins Foodstyling: Adam Bush Illustratie: Jtiske Wedman

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)