Bereiding
- Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Vet een taartvorm (22 cm Ø of 20×20 cm) in met boter.
- Klop 150 gesmolten boter, 50 g honing, de eieren en de karnemelk door elkaar. Meng in een grote kom de polenta, de bloem, het bakpoeder, de salie, 50 g parmezaan en 1 tl zout. Voeg het botermengsel toe en meng kort door elkaar. Meng de geroosterde paprika erdoorheen.
- Verdeel het beslag over de bodem van de taartvorm en bak het geheel 30-35 minuten in de oven. Controleer of het maisbrood gaar is door er een satéprikker in te steken; de prikker moet er schoon weer uitkomen.
- Bedruppel het maisbrood met extra honing. Laat de cake kort afkoelen en rasp er wat extra parmezaan overheen. Serveer met extra gesmolten boter.
Per stuk: ca. 352 kcal
9 g eiwit | 20 g vet | 35 g koolhydraten
© olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Sarah Cook Foto’s: Rob Streeter Styling: Davina Perkins Foodstyling: Adam Bush Illustratie: Jtiske Wedman