Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Cover voor Paprikabrood met kruidenkwark

Paprikabrood met kruidenkwark

In samenwerking met Magimix.
  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Ingrediënten

De Magimix Cook Expert is een echte alleskunner, een multifunctioneel alles-in-een apparaat en een must voor de echte thuiskok. Naast dat je met de Cook Expert kunt kneden, mixen, hakken, kloppen en raspen, kun je met dit apparaat ook koken, bakken, sudderen en stomen. Zo maak je in een handomdraai de perfecte soep, een heerlijk vers brood, hollandaisesaus of een smakelijk stoofgerecht.

Bereiding

  1. Doe de bloem met 1½ tl zout en de gist in de rvs-kom van de Cook Expert. Voeg 2 el olijfolie en ca. ml 300 water toe en start het programma BROOD. Dek de kom af en laat het deeg ca. 1 uur rijzen op een warme plaats.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 225°C / hetelucht: 200°C / gas: stand 4). Wrijf de paprika in met de rest van de olie en rooster hem ca. 10 minuten in de oven tot het vel zwart kleurt. Neem de paprika uit de oven, laat hem afkoelen en laat de oven aan staan voor het brood. Pel het vel van de paprika en snijd het vruchtvlees in blokjes.

  3. Kneed de paprika en het venkelzaad door het deeg. Vorm een bol van het deeg en leg hem op een bakplaat. Laat het deeg nog ca. 30 minuten afgedekt rijzen. Bak het brood ca. 25 minuten in de oven.

  4. Hak de bieslook en de kervel fijn in de mini-kom van de Foodprocessor. Meng de kwark met de bieslook en de kervel met een spatel en breng op smaak met zout en peper. Neem het brood uit de oven en laat het ca. 10 minuten afkoelen. Serveer het brood vers met de kruidenkwark.

Foto’s: Stephan van Raay Servies etc.: Dille & Kamille, Lifestyle en Subba, eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)