Bereiding

Je bereidt met het grootste gemak feestelijke etentjes, maar je gebruikt hem net zo goed voor een snelle en voedzame maaltijd op een doordeweekse avond. Met een inhoud van 3,5 liter is de mengkom geschikt voor bereidingen tot wel acht personen. Het enige wat je zelf nog hoeft te doen, is zorgen voor de beste ingrediënten, het recept volgen en kiezen voor één van de twaalf voorgeprogrammeerde kookprogramma’s!
Dit verse paprikabrood met kruidenkwark maak je gemakkelijk zelf met het broodprogramma. Lekker koken was nog nooit zo eenvoudig! Wil jij ook zo’n alleskunner in je keuken?

  1. Doe de bloem met 1½ tl zout en de gist in de rvs-kom van de Cook Expert. Voeg 2 el olijfolie en ca. ml 300 water toe en start het programma BROOD. Dek de kom af en laat het deeg ca. 1 uur rijzen op een warme plaats.
  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 225°C / hetelucht: 200°C / gas: stand 4). Wrijf de paprika in met de rest van de olie en rooster hem ca. 10 minuten in de oven tot het vel zwart kleurt. Neem de paprika uit de oven, laat hem afkoelen en laat de oven aan staan voor het brood. Pel het vel van de paprika en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  3. Kneed de paprika en het venkelzaad door het deeg. Vorm een bol van het deeg en leg hem op een bakplaat. Laat het deeg nog ca. 30 minuten afgedekt rijzen. Bak het brood ca. 25 minuten in de oven.
  4. Hak de bieslook en de kervel fijn in de mini-kom van de Foodprocessor. Meng de kwark met de bieslook en de kervel met een spatel en breng op smaak met zout en peper. Neem het brood uit de oven en laat het ca. 10 minuten afkoelen. Serveer het brood vers met de kruidenkwark.

Foto’s: Stephan van Raay Servies etc.: Dille & Kamille, Lifestyle en Subba, eigen collectie