Bereiding

 
* De croutons met rouille horen eigenlijk bij een klassieke bouillabaisse, maar bij deze eenvoudige paprikasoep smaken ze minstens zo goed.

  1. Pel en snipper de ui. Snijd het vel van de tomaten kruislings in en dompel ze ca. 10 seconden onder in kokend water. Laat de tomaten schrikken onder koud stromend water en pel het vel eraf. Snijd de tomaten in stukken. Maak de paprika schoon en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees van de paprika in stukken.
  2. Verhit de olie in een pan en fruit er de ui en de paprika ca. 5 minuten in. Voeg het paprikapoeder en de tomatenpuree toe en fruit nog ca. 2 minuten. Voeg de tomaten, de laurierblaadjes en het bouillonblokje toe en blus af met de witte wijn en 400 ml water. Breng het geheel aan de kook en laat het ca. 30 minuten rustig pruttelen. Zeef de soep en druk met een lepel al het vocht door de zeef. Breng op smaak met zout en peper. Bewaar de soep in een pannetje, zodat je hem eventueel op de barbecue kunt opwarmen.
  3. Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal, maar laat de kop en staart zitten. Snijd ca. 3 cm dikke plakken van het stokbrood. Snijd van 2 plakken de korst af en doop ze kort in de soep. Pel en snipper de knoflook. Wrijf de knoflook, het geweekte brood en de eidooier fijn in een vijzel. Voeg al roerend 4 el olijfolie toe. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Wrijf de garnalen en de rest van het brood in met 2 el olijfolie. Verwarm de soep. Gril de garnalen en de plakken brood op de barbecue. Besmeer het gegrilde brood met de saus. Serveer het brood en de garnalen in borden en schep er de soep omheen.

Fotografie: foodies