Bereiding
- Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Meng de pompoen op een bakplaat met ½ el olie en bestrooi met zout en peper. Rooster 20 minuten in de oven, schep halverwege om. Voeg na 20 minuten de spruitjes toe aan de bakplaat, besprenkel met ½ el olie en bestrooi met zout en peper. Rooster het geheel nog ca. 15 minuten verder tot de groenten vanbinnen zacht zijn en de randjes goudbruin beginnen te kleuren.
- Kook intussen de parelgerst volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout. Roer de tahin, de ahornsiroop, het citroensap en de -schil in een kleine kom door elkaar. Voeg
evt. een scheutje water toe zodat er een gladde dressing ontstaat. Rooster de pompoenpitten in een droge pan. - Giet de parelgerst af en verdeel hem over 2 kommen. Verdeel de geroosterde groenten, de hummus, de pompoenpitten en de verse kruiden over de kommen. Besprenkel met de dressing en
meng alles door elkaar.
Per portie: ca. 628 kcal
32 g eiwit | 21 g vet | 55 g koolhydraten
© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Cassie Best Foto’s: Neil Watson Foodstyling: Myles Williamson Styling: Luis Pera