Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Meng de pompoen op een bakplaat met ½ el olie en bestrooi met zout en peper. Rooster 20 minuten in de oven, schep halverwege om. Voeg na 20 minuten de spruitjes toe aan de bakplaat, besprenkel met ½ el olie en bestrooi met zout en peper. Rooster het geheel nog ca. 15 minuten verder tot de groenten vanbinnen zacht zijn en de randjes goudbruin beginnen te kleuren.
  2. Kook intussen de parelgerst volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout. Roer de tahin, de ahornsiroop, het citroensap en de -schil in een kleine kom door elkaar. Voeg
    evt. een scheutje water toe zodat er een gladde dressing ontstaat. Rooster de pompoenpitten in een droge pan.
  3. Giet de parelgerst af en verdeel hem over 2 kommen. Verdeel de geroosterde groenten, de hummus, de pompoenpitten en de verse kruiden over de kommen. Besprenkel met de dressing en
    meng alles door elkaar.

Per portie: ca. 628 kcal
32 g eiwit | 21 g vet | 55 g koolhydraten

© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Cassie Best Foto’s: Neil Watson Foodstyling: Myles Williamson Styling: Luis Pera