Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
week zonder vlees parelgort

Parelgort met sumak en gerookte amandelen

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de parelgort volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet hem af, spoel hem met koud water en laat hem goed uitlekken in een vergiet. Meng daarna de sumak erdoorheen.

  2. Was de bleekselderij en schil hem met een dunschiller. Snijd de bleekselderij schuin in reepjes van ca 1 cm. Breng een kookpan met water en een flinke snuf zout aan de kook. Blancheer de bleekselderij, giet hem af en spoel hem direct met koud water.

  3. Halveer de granaatappel. Pak een kommetje en tik met de achterkant van een grote lepel op de buitenkant van de granaatappel zodat de pitjes loslaten en in het kommetje vallen. Voeg de granaatappelpitjes, de bleekselderij, de gerookte amandelen en de zure room toe aan de parelgort en breng op smaak met zout en peper.

Receptuur & foodstyling: Sjoerd Kleijn Foto’s: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!