Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Cover voor Parelhoenfilet met geflambeerde oesterzwammen

Parelhoenfilet met geflambeerde oesterzwammen

  • Uitdagend

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de parelhoenfilets ca. 5 minuten op de huidkant. Bestrooi de parelhoen met zout en peper en draai de filets om. Bak de filets nog ca. 2 minuten. Leg de parelhoenfilets in een ovenschaal en zet de schaal ca. 15 minuten in de oven.

  2. Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Kook de aardappels in ca. 15 minuten gaar in water met wat zout. Was de rucola en schud hem goed droog. Giet de aardappels af en stoom ze even droog. Stamp de aardappels fijn en roer 1 el boter en de rucola, op een paar blaadjes om te garneren na, erdoorheen. Breng het geheel op smaak met zout en peper.

  3. Maak de oesterzwammen schoon en snijd eventueel een stuk van het steeltje af. Verhit 1 el olie in een pan en bak de oesterzwammen ca. 3 minuten op hoog vuur. Blus af met de cognac en flambeer het geheel bijvoorbeeld met een lange lucifer. Voeg 1 el boter toe en breng het geheel op smaak met zout en peper.

  4. Neem de parelhoen uit de oven en laat hem ca. 2 minuten rusten. Verdeel de rucolastamppot over borden. Snijd de parelhoen in plakken en verdeel hem over de stamppot. Maak het geheel af met de oesterzwammen en garneer met wat blaadjes rucola.

Foto’s: foodies

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)