Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Cover voor Parmezaan-filocrackers

Parmezaan-filocrackers

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Rasp de parmezaan fijn. Was de kervel, schud hem goed droog en hak hem fijn. Snijd de bieslook in fijne ringetjes. Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C / gas: stand 2). Laat het deeg ontdooien. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Zorg voor een schoon, glad werkvlak dat groter is dan een vel filodeeg.

  2. Giet de helft van de olie op het werkvlak en spreid hem uit. Leg 1 vel filodeeg op de olie en zorg dat er geen luchtbellen onder zitten. Verdeel de rest van de olie over het filodeeg en spreid hem goed uit.

  3. Strooi de geraspte kaas en de fijngesneden kruiden over het filodeeg. Bestrooi met zout en peper. Leg het tweede vel filodeeg er voorzichtig op. Druk het deeg overal stevig op elkaar. Snijd met een scherp mesje dunne repen van de deegplakken.

  4. Leg de repen naast elkaar op de bakplaat en bak ze ca. 10 minuten in de oven, er loopt tijdens het bakken flink wat olie uit de crackers. Leg de crackers voorzichtig op keukenpapier en laat ze uitlekken.

Foto’s: Stephan van Raay (F&L) Servies etc.: eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)