Parmigiana
Gemiddeld
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Was de aubergines en snijd ze in plakken van ca. 1 cm dik. Kook het ei in ca. 7 minuten hard. Rasp de parmezaan en snijd de mozzarella in plakken.
Leg de plakken aubergine in een vergiet en bestrooi ze met ruim zout. Laat de aubergine ca. 1 uur rusten. Laat het ei schrikken, pel het en snijd het in plakjes.
Snijd de tomaten kruislings in, blancheer ze kort in kokend water en koel ze af met koud water. Pel het vel van de tomaten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes.
Pel en snipper de ui. Verhit de olijfolie en fruit er de ui ca. 3 minuten in. Voeg de tomaten, 1 takje basilicum en wat zout toe en laat het geheel ca. 20 minuten rustig pruttelen.
Dep de plakken aubergine droog met keukenpapier en bestuif ze met de bloem. Verhit de zonnebloemolie in een ruime pan tot 160°C en frituur er de plakken aubergine goudbruin in. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3).
Vet een ovenschaal in en stapel afwisselend laagjes aubergine, parmezaan, mozzarella, ei, basilicum en tomaat op elkaar. Eindig met mozza rella en parmezaan. Bak de parmigiana ca. 30 minuten in de oven.