Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
passievruchtgranita

Passievruchtgranita

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

  • ca. 2 uur en 45 minuten wachttijdca. 2 u. en 45 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 3

Ingrediënten

Lelani Lewis: "Schaafijsverkopers staan op vrijwel elke straathoek en alle markten op de Caribische eilanden, met alle mogelijke smaken die je je maar kunt bedenken. Ik was verrukt toen ik een schaafijskar vond die in de zomer over de Amsterdamse Dappermarkt reed. Ik neem altijd maracuja, zoals ze passievrucht noemen op de Franstalige Caribische eilanden – het woord komt via het Portugees uit het Tupi. Deze granita is een makkelijke versie voor thuis, te maken zonder grote ijsblokken of speciale ijsschaven."

Bereiding

  1. Meng 4 eetlepels suiker met 180 milliliter water in een kleine steelpan en verwarm op middelhoog vuur tot de suiker is opgelost. Laat helemaal afkoelen.

  2. Halveer de passievruchten en schep het vruchtvlees in een kom, voeg de rasp en het sap van de mandarijn toe. Doe het suikerwater erbij en meng goed. Schep in een grote schaal of bak en zet 45 minuten in de vriezer. Schaaf met een vork los tot kleine kristallen. Zet 1 uur in de vriezer en herhaal het schaven. Zet nog 1 uur in de vriezer.

  3. Snijd intussen de schil van de sinaasappel, inclusief het wit, en snijd de vrucht tussen de vliezen uit in partjes. Meng in een kom met de rest van de suiker en de geraspte schil en het sap van de citroen en limoen.

  4. Leg een paar partjes sinaasappel op borden en schep daar de granita op. Maak af met een lepel gecondenseerde melk.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Uit het boek

Code Noir

€ 39,99
cover code noir