Passievruchtgranita
Gemiddeld
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
ca. 2 uur en 45 minuten wachttijdca. 2 u. en 45 min. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Meng 4 eetlepels suiker met 180 milliliter water in een kleine steelpan en verwarm op middelhoog vuur tot de suiker is opgelost. Laat helemaal afkoelen.
Halveer de passievruchten en schep het vruchtvlees in een kom, voeg de rasp en het sap van de mandarijn toe. Doe het suikerwater erbij en meng goed. Schep in een grote schaal of bak en zet 45 minuten in de vriezer. Schaaf met een vork los tot kleine kristallen. Zet 1 uur in de vriezer en herhaal het schaven. Zet nog 1 uur in de vriezer.
Snijd intussen de schil van de sinaasappel, inclusief het wit, en snijd de vrucht tussen de vliezen uit in partjes. Meng in een kom met de rest van de suiker en de geraspte schil en het sap van de citroen en limoen.
Leg een paar partjes sinaasappel op borden en schep daar de granita op. Maak af met een lepel gecondenseerde melk.