Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Pastaa ceci

Pasta ceci

In samenwerking met Mutti
  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Aantal personen
2

Ingrediënten

Deze Italiaanse pasta is een echte smaaksensatie. De tomatensaus vormt een klassieke basis, maar de kikkererwten en boerenkool geven dit gerecht een verrassende twist.

Bereiding

  1. Verwarm ¾ van de olijfolie in een hapjespan. Bak de ui en Italiaanse kruiden erin tot de ui zacht is. Doe de knoflook, de suiker en de chilivlokken erbij en bak al roerend ca. 1 minuut mee.

  2. Voeg de helft van kikkererwten toe en prak ze fijn met een vork. Roer alles goed door elkaar. Schenk de passata en de bouillon erbij, breng aan de kook en laat ca. 5 minuten koken. Voeg de pasta en de rest van de kikkererwten toe, roer goed door en laat het geheel op laag vuur ca. 10 minuten koken. Voeg de cavalo nero of boerenkool toe en laat nog ca. 3 minuten doorkoken.

  3. Bestrooi met pecorino, vers basilicum en zwarte peper en besprenkel met de rest van de olijfolie.

Per portie: 1170 kcal | 166 g koolhydraten | 39 g eiwit | 39 g vet

Receptuur, styling en foodstyling: Jacqueline Sluijter Fotografie: Sander Damen

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (3 stemmen)

Wanneer je door de supermarkt loopt en op zoek bent naar een pasta heb je keuze uit heel veel verschillende soorten. Natuurlijk mag je altijd zelf beslissen wat je eet, maar wist je dat de Italianen hun eigen theorie hebben over welke pasta je eet met welke saus? Een lesje pasta 101:

Wanneer gebruik je welke pastasoort?

Soms zie je door de bomen het bos niet meer, er zijn zoveel verschillende soorten pasta. Maar wanneer gebruik je welke pastasoort? Wij zetten het voor je op een rijtje, zo hoef je nooit meer te twijfelen over welke pasta je koopt.