Pasta met gekaramelliseerde venkel en chili-citruskruim
Eenvoudig
ca. 1 uur en 5 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 5 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verhit ⅔ van de olie in een grote koekenpan op middellaag vuur en bak de venkel, de sjalot en een snuf zout er 40-50 minuten in, tot de venkel donkergoud en heel erg zacht is. Voeg water toe als het mengsel aanbakt. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Voeg als de venkel helemaal is gekaramelliseerd de knoflook, de pijnboompitten en de helft van de tijm toe en bak ca. 1 minuut.
Schenk de wijn over de venkel en draai het vuur iets hoger. Laat een paar minuten zachtjes koken tot de wijn verdampt is. Verhit intussen in een andere koekenpan de rest van de olie op middelhoog vuur en bak de rest van de tijm en de chilipeper er een paar minuten in, tot ze geurig zijn. Roer de panko erdoorheen en bak een paar minuten mee, tot het goudkleurig wordt. Doe in een kom en roer de citroenschil en de sinaasappelschil erdoorheen.
Voeg de pasta met wat pastawater toe aan de venkel en schep goed om. Serveer in voorverwarmde diepe borden en bestrooi met het kruim en het venkelloof.