Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
wintergerechten

Pasta met olijvensaus

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout. Pel en snipper de ui. Hak de olijven grof. Ris de rozemarijnnaaldjes van de takjes. Verhit 1 el olijfolie in een pan en fruit de ui. Voeg de olijven en de rozemarijn toe en bak het geheel ca. 4 minuten op laag vuur. Breng op smaak met zout en peper.

  2. Scheur de parmaham in stukken. Giet de pasta af, druppel 2 el olijfolie eroverheen en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de pasta over borden en schep de olijvensaus eroverheen. Garneer met de rucola en de parmaham.

Foto’s: foodies

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!