Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Pasta met sardines en gremolata

Pasta met sardines en gremolata

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
1

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar in water met wat zout. Verhit 1 el olie uit het blikje sardines in een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur en bak de kappertjes en de helft van de knoflook er 1-2 minuten in, tot ze geurig zijn. Voeg de tomaten toe en bak 4-5 minuten, tot ze zacht zijn en de velletjes knappen. Roer de sardines en de rucola erdoorheen en schep om zodat de vis in stukjes breekt en de slablaadjes slinken. Breng op smaak met zout en peper.

  2. Roer voor de gremolata de citroenschil, de peterselie en de rest van de knoflook door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Giet de pasta af en verdeel de sardinesaus en de gremolata eroverheen.

Per portie: 405 kcal | 53 g koolhydraten | 23 g eiwit | 9 g vet

© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Ailsa Burt Fotografie: Toby Scott Styling: Faye Wears Foodstyling: Katie Marshall

Wat vind jij van dit recept?

3 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!