
Pasta met tomaatjes, ansjovis en knoflookamandelcrispies
Eenvoudig
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
Bereiding
Hak de knoflook fijn en de amandelen grof. Doe de knoflook samen met een paar eetlepels olijfolie in een steelpan of kleine koekenpan. Bak op laag vuur in een paar minuten goudbruin en knapperig. Dit is afhankelijk van hoe groot je de knoflook snijdt en hoe heet je olie is, maar het duurt een paar minuten. Zet het vuur niet te hoog (!) en blijf goed roeren, anders verbrandt de knoflook. Giet de knoflook af in een zeef boven een hittebestendige kom en vang de olie op.
Laat de knoflookcrispies uitlekken op keukenpapier. Doe de knoflookolie terug in de pan en bak daar de amandelen goudbruin in. Voeg zo nodig iets meer olie toe, maar de noten hebben niet superveel vet nodig. Ze zijn het zelf al. Doe de goudbruine amandelen bij de knoflook op het keukenpapier, meng en breng op smaak met Maldonzout.
Breng een pan ruim gezouten water aan de kook en kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Halveer intussen de cherrytomaatjes. Smelt de boter in een koekenpan en voeg de ansjovis toe. Bak op laag vuur tot de ansjovis is gesmolten. Voeg de tomaatjes en een paar draaien zwarte peper toe en bak een paar minuten, tot ze zacht zijn. Giet de pasta af en doe samen met een scheut kookwater bij de tomaatjes in de pan. Roer om en schep op een bord. Serveer met de knoflook-amandelcrispies erop.
Solo
€ 27,99