
Pasta met tuinbonen
Eenvoudig
50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Breng een grote pan water aan de kook en kook de bonen in ca. 3 minuten net beetgaar. Neem de bonen met een schuimspaan uit de pan en doe ze in een kom ijswater om het kookproces
te stoppen.Zet de pan water terug op het vuur, doe de pasta erbij en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dop intussen de tuinbonen dubbel, zodat je de felgroene bonen overhoudt, en houd
apart (deze stap is optioneel, maar de kleur, textuur en smaak worden er wel beter van). Gooi de schilletjes weg.Verhit een kleine, droge koekenpan op middelhoog vuur en bak de pancetta 5-7 minuten tot hij krokant en goudbruin is. Giet de tuinbonen af en voeg ze met het limoenrasp en de munt toe aan de pancetta. Knijp 1 citroenhelft erboven uit en breng goed op smaak met zout en peper. Kook 1-2 minuten tot bonen goed warm zijn en neem de pan van het vuur.
Giet de pasta af en vang een mok pastawater op. Doe de pasta terug in de pan en doe het pancetta-bonenmengsel, de ricotta en een paar el pastawater erbij. Roer door elkaar en voeg zo nodig meer pastawater toe om een licht glanzende saus te maken. Verdeel de pasta over kommen, knijp de andere citroenhelft erover uit en bestrooi eventueel met parmezaan.