Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
jersey kaas recept pastaschelpen

Pastaschelpen gevuld met romige spinazie en Jersey kaas

In samenwerking met Jersey kaas.
  • Gemiddeld

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Pel en snipper de uien. Fruit de ui ca. 8 minuten op laag vuur in 2 el olijfolie. Blus af met de passata en breng rustig aan de kook. Laat ca. 15 minuten pruttelen op laag vuur. Breng op smaak met zout, peper en balsamico.

  2. Kook de conchiglioni volgens de aanwijzingen op de verpakking in een ruime pan met kokend water nét beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken.

  3. Was de spinazie in ruim koud water en pluk eventueel de dikke steeltjes eraf. Laat goed uitlekken en droog eventueel in een slacentrifuge.

  4. Pel en snipper de knoflook. Fruit de knoflook 1 minuut in 2 el olijfolie. Voeg de slagroom of crème fraîche toen en laat kort inkoken. Voeg de spinazie toe en verwarm kort tot de spinazie net geslonken is. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Meng er 50 g van de Jersey kaas doorheen. Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C).

  5. Giet de tomatensaus in een ondiepe ovenschaal die zo groot is dat de pastaschelpen er precies naast elkaar in passen. Vul de pastaschelpen met de spinazie en zet ze met de open kant naar boven in de tomatensaus. Giet eventuele roomsaus die nog in de pan zit erop. Bestrooi met de rest van de Jersey kaas en bak het geheel ca. 20 minuten in de oven tot de tomatensaus pruttelt en de kaas mooi goudbruin is.

Per portie: 792 kcal | 59 g koolhydraten | 39 g eiwit | 43 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)