Pastaschelpen met spinazie
Gemiddeld
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Kook de pastaschelpen wat korter dan de op de verpakking aangegeven kooktijd in water met wat zout – ze mogen nog tamelijk stevig zijn. Giet af en spoel onder koud stromend water.
Verhit een klontje boter in een pan en fruit er de ui glazig in. Voeg de spinazie toe en een beetje geraspte nootmuskaat en kook tot het vocht uit de spinazie verdampt is. Laat afkoelen en breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C). Verhit 25 g boter in een kleine pan. Voeg de bloem toe en bak hem al roerend 2-3 minuten. Voeg geleidelijk de melk toe en roer tot een gladde saus. Voeg de mosterd en de belegen kaas toe en roer tot de kaas gesmolten is.
Vet een ovenschaal in met boter en leg de schelpen erin met de open kant naar boven. Schep het spinaziemengsel met een lepel in de schelpen en schenk de kaassaus eroverheen. Bestrooi met de parmezaan en bak in 25-30 minuten goudbruin in de oven.