Bereiding

Kun je geen pastaschelpen vinden? Je kunt voor dit gerecht met spinazie ook cannelloni gebruiken in plaats van grote pastaschelpen.

  1. Kook de pastaschelpen wat korter dan de op de verpakking aangegeven kooktijd in water met wat zout – ze mogen nog tamelijk stevig zijn. Giet af en spoel onder koud stromend water.
  2. Verhit een klontje boter in een pan en fruit er de ui glazig in. Voeg de spinazie toe en een beetje geraspte nootmuskaat en kook tot het vocht uit de spinazie verdampt is. Laat afkoelen en breng op smaak met zout en peper.
  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C). Verhit 25 g boter in een kleine pan. Voeg de bloem toe en bak hem al roerend 2-3 minuten. Voeg geleidelijk de melk toe en roer tot een gladde saus. Voeg de mosterd en de belegen kaas toe en roer tot de kaas gesmolten is.
  4. Vet een ovenschaal in met boter en leg de schelpen erin met de open kant naar boven. Schep het spinaziemengsel met een lepel in de schelpen en schenk de kaassaus eroverheen. Bestrooi met de parmezaan en bak in 25-30 minuten goudbruin in de oven.

Per portie: ca. 812 kcal 39 g eiwit
37 g vet 749 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Peter Cassidy, Adrian Lawrence, Sam Stowell, David Munns, Maja Smend, Mike English Styling: Roisin Nield, Luis Peral, Olivia Wardle, Cynthia Inions, Jenny Iggleden, Rob Merrett Foodstyling: Sonja Edridge, Kate Calder, Kate Greenwood, Lizzie Harris, Jennifer Joyce