Bereiding

  1. Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Fruit er de lente-uitjes met een snuf zout ca. 10 minuten in tot ze zacht zijn. Voeg de knoflook toe en fruit 1 minuut mee. Voeg de bloem toe en bak 2 minuten verder. Schenk de bouillon er al roerend beetje bij beetje bij zodat er geen klontjes ontstaan. Breng aan de kook en laat 10-15 minuten rustig koken tot de saus ingedikt is.
  2. Haal de pan van het vuur en roer het vlees, de ham, de crème fraîche, de mosterd en wat zout en peper door de saus. Laat het geheel afkoelen tot kamertemperatuur en roer de peterselie erdoorheen.
  3. Schep de ragout in een ovenschaal (30×20 cm) en bestrijk de randen van de ovenschaal met wat ei. Rol het bladerdeeg uit en bedek de ovenschaal ermee. Snijd het overtollige deeg eraf en druk de randen aan. Snijd met een scherp mesje een ruitjespatroon in het deeg zonder het deeg helemaal door te snijden. Kerf een kruisje van ca. 2 cm in het midden van het deeg zodat de stoom tijdens het bakken kan ontsnappen. Bestrijk het deeg met het ei en zet de ovenschaal ca. 20 minuten in de koelkast.
  4. Verwarm intussen de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Bak de pastei 25- 30 minuten in de oven tot het deeg goudbruin is. Lekker met een groene salade.

Per portie: ca. 790 kcal
46 g eiwit | 49 g vet | 39 g koolhydraten

© Olive Magazine Immediate Media / Styling: Tony Hutchinson. Food styling: Libby Selbermann