Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
pasteis de nata pasteis de nutella

Pastéis de Nutella

  • Gemiddeld

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Een Portugese klassieker met Nutella-twist. Deze pastéis laat niemand staan.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 12

Ingrediënten

Voor de custard

Een Portugese klassieker met Nutella-twist. Deze pastéis laat niemand staan.

Bereiding

  1. 1. Kluts voor de custard de suiker, het ei, 2 eidooiers en de maïzena in een steelpan tot een glad mengsel. Verwarm in een andere pan de melk met het vanillemerg tot hij net niet kookt. Schenk al roerend met een garde beetje bij beetje de hete melk bij het eimengsel en verwarm zonder te koken ca. 10 minuten al roerend op laag vuur tot de custard iets indikt. Zeef de custard. Meng de gemalen hazelnoten en 2 eidooiers door de Nutella. Meng met een garde beetje bij beetje de custard door het Nutellamengsel en schenk het mengsel in een kan.

Per portie: 307 kcal | 27 g koolhydraten | 6 g eiwit | 19 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Sarah Cook Foto’s: Vinny Whiteman Styling: Morag Farquhar Foodstyling: Adam Bush

Wat vind jij van dit recept?

4 / 5.0 (2 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!