Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Pastel de nata met gebrande meringue van agavesiroop en limoen

Pastel de nata met gebrande meringue van agavesiroop en limoen

In samenwerking met Bergfood
  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Doe de agavesiroop met het limoensap in een pannetje. Klop de eiwitten met een snuf zout in een schone, vetvrije kom tot stijve pieken. Verwarm intussen de siroop op het vuur tot ca. 118 °C. Voeg de hete siroop al kloppend druppelsgewijs toe aan het eiwitschuim. Blijf kloppen tot het schuim is afgekoeld en mooi glanst. Bak intussen de pastel de nata volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem uit de oven en laat kort afkoelen.

  2. Spatel de helft van de limoenschil door het eiwitschuim. Schep het schuim in een spuitzak. Spuit royale toefjes van het schuim op de pastel de nata. Karamelliseer het schuim kort met een gasbrander. Rasp er nog wat limoenschil overheen.

Per portie: 284 kcal | 54 g koolhydraten | 5 g eiwit | 5 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)