Pastel de nata met gebrande meringue van agavesiroop en limoen
Eenvoudig
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Doe de agavesiroop met het limoensap in een pannetje. Klop de eiwitten met een snuf zout in een schone, vetvrije kom tot stijve pieken. Verwarm intussen de siroop op het vuur tot ca. 118 °C. Voeg de hete siroop al kloppend druppelsgewijs toe aan het eiwitschuim. Blijf kloppen tot het schuim is afgekoeld en mooi glanst. Bak intussen de pastel de nata volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem uit de oven en laat kort afkoelen.
Spatel de helft van de limoenschil door het eiwitschuim. Schep het schuim in een spuitzak. Spuit royale toefjes van het schuim op de pastel de nata. Karamelliseer het schuim kort met een gasbrander. Rasp er nog wat limoenschil overheen.