Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 180°C. Vet een ronde taartvorm in en bestuif hem met bloem. Meng in een kom de bloem met het bakpoeder en het zout.
  2. Voeg een voor een de eieren toe aan de bloem, zorg dat ieder ei is opgenomen in het beslag voor het volgende ei wordt toegevoegd en mix met een elektrische mixer op lage snelheid tot alles is gemengd. Verhoog de snelheid tot de middelste stand, voeg langzaam de suiker en het vanille-extract toe en klop 2 minuten tot je een luchtig, geel beslag hebt. Voeg de afgekoelde gesmolten boter toe, verlaag de snelheid tot de laagste stand en klop nog 5 minuten.
  3. Schep het beslag in de voorbereide taartvorm, gebruik een spatel om het beslag gelijkmatig te verspreiden en tik zachtjes met het blik op het werkblad om eventuele luchtbellen te verwijderen.
  4. Zet de vorm in de oven, bak de cake 35 minuten of tot de cake lichtbruin is en een satéprikker die je in het midden van de cake steekt er schoon uitkomt. Laat de cake helemaal afkoelen.
  5. Meng voor de melklaag alle ingrediënten in een kom en roer tot een glad mengsel zonder klontjes. Gebruik een spatel om de cake voorzichtig los te maken van de vorm en keer hem om boven een diep blad of een serveerbord. Prik met een vork overal in de cake gaatjes en schenk het melkmengsel langzaam over de bovenkant van de cake. Laat de taart een deel van de topping opnemen voordat je er meer over schenkt.
  6. Bedek de taart met een dikke laag slagroom en strijk de bovenkant glad met een spatel. Versier de pastel de tres leches met aardbeien en partjes perzik, snijd hem in punten en serveer hem.

Dit recept komt uit het boek ‘Comida Mexicana’ van Rosa Cienfuegos.

Comida Mexicana

Meer gerechten zoals deze?

Comida Mexicana
€27,50