Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Pastinaakrösti met harissa, feta en gekaramelliseerde ui

Pastinaakrösti met harissa, feta en gekaramelliseerde ui

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 20 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit voor de gekaramelliseerde ui de boter en de olie in een koekenpan op middellaag vuur. Draai het vuur laag als de boter gesmolten is en bak de ui met een snufje zout 20-30 minuten terwijl je af en toe roert, tot de ui zacht en goudbruin is. Voeg een beetje water toe als de ui aanbakt. Roer de suiker erdoorheen en bak nog ca. 5 minuten tot de suiker is opgelost en de ui kleverig. Houd apart.

  2. Doe de feta, de roomkaas en het citroensap in een kom, breng op smaak met zout en peper en klop glad. Spatel de harissa er voorzichtig doorheen om een gemarmerd effect te creëren. Zet in de koelkast tot je wilt serveren.

  3. Doe de geraspte aardappel in een schone theedoek en knijp al het overige vocht eruit. Doe de aardappel in een kom met de pastinaak, de sjalotjes en de gesmolten boter en roer door elkaar. Voeg als het mengsel niet aan elkaar blijft plakken het ei toe. Bestrooi met zout en peper. Maak 4 burgertjes van het mengsel en druk ze stevig aan.

  4. Verhit de helft van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur en bak 2 rösti 4-5 minuten in de hete olie. Druk de rösti aan met een (vis)spatel. Draai ze voorzichtig om en bak nog 4-5 minuten tot beide kanten goudgeel en krokant zijn. Houd warm in een warme oven terwijl je de andere 2 rösti op dezelfde manier bakt.

  5. Serveer de rösti met het feta-harissamengsel, de gekaramelliseerde ui en de peterselie erbovenop.

Per portie: 749 kcal | 49 g koolhydraten | 16 g eiwit | 52 g vet

© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Samuel Goldsmith Foto’s: Karen Thomas Styling: Max Robinson & Luis Peral Foodstyling: Amy Kinnear & Hanna Miller

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)