![Pastinaaksoep met croutons en champignons](https://www.foodiesmagazine.nl/app/uploads/2025/01/Pastinaaksoep-_-Culi-Collective-_-Gemma-Gil-scaled.jpg)
Pastinaaksoep met croutons en champignons
Eenvoudig
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Verhit voor de soep de boter in een soeppan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn.
Kneus de komijn en de venkelzaad en voeg ze toe aan de pan. Laat even meebakken om de smaken vrij te laten komen.
Schil ondertussen de pastinaken en de aardappel en snijd ze in stukjes van 2 cm.
Voeg de pastinaak en aardappel toe aan de pan en blus af met de sojasaus. Voeg het water en zout toe en laat de soep op laag vuur ongeveer 40 minuten sudderen, tot de groenten zacht zijn.
Snijd voor de croutons het brood in blokjes. Kneus het venkelzaad en meng met de olijfolie en het zwarte knoflookzout.
Meng de broodblokjes met het gekruide olijfolie-mengsel en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de croutons 10–15 minuten, tot ze goudbruin en krokant zijn.
Snijd de champignons in plakjes en bak ze in een pan met de miso en sojasaus tot ze zacht zijn.
Pureer de soep, zodra de groenten zacht zijn. Roer de room erdoorheen. Schenk de soep in kommen en garneer met de knapperige croutons en gebakken champignons. Garneer met verse peterselie.